Altijd ben ik gefascineerd geweest door uitingen van kracht wat boven de macht van een normaal mens uitgaat. In films zie je het, in boeken lees je het, in games speel je het en ook in het natuurlijke kunnen er dingen gebeuren die boven de macht van de normale mens gaan.

Lang heb ik gedacht dat echte kracht in spierballen zit. Dat echte kracht betekent ‘sterk zijn’ . Dat je fysiek andere wezens een klap, een knal of een schop geeft met je handen of je voeten. Of dat je met kracht iets kan maken met behulp van je handen.

Lang heb ik gedacht dat het goede het kwade overwint door het kwade te verslaan met fysieke kracht. Hoe meer spierkracht of stemkracht je gebruikt, hoe harder de klap aankomt.

God heeft ook kracht. De meeste kracht. Gods kracht moet dan ook wel heel sterk zijn. Zo sterk dat het allerlei machten en andere wezens met het grootste geweld zou kunnen neerhalen.

Hoe leuk is het om erachter te komen dat Gods kracht vaak anders is. Gods kracht is almachtig. Gods kracht is majestueus. Gods kracht is verrassend. Gods kracht is onvergelijkbaar krachtig. Gods kracht is ongelimiteerd. Gods kracht is onbegrensd. Gods kracht scheidt geest en ziel. Gods kracht is niet ván deze wereld maar wel óp deze wereld.

Gods kracht zit niet in geweld. Maar in Zijn Geest. Niet door kracht of geweld maar door Zijn Geest! Door beweging en uitwerking van Zijn Geest.

Gods Geest is als de wind…. je ziet Hem niet maar de gevolgen van Zijn beweging en kracht, zie je wel!

‘Want we zijn wel mensen die in deze wereld leven, maar we gebruiken geen menselijke wapens. De wapens van onze strijd zijn geen menselijke wapens, maar geestelijke wapens. Het zijn sterke wapens van God, die elke [ geestelijke ] muur kunnen afbreken.’
2 KORINTIËRS 10:3-4 Basisbijbel

Marcel