Dit is een gebed die je kan gebruiken om Gods kracht te ontdekken:
‘Heilige Geest, wat wilt U dat ik doe? Waar wilt U dat ik ga? U bent gestuurd als De Trooster, De Advocaat, De Helper, De Goddelijke Krachtgever bij moeilijke testen en vervolgingen! Spréék maar Heer! Leid maar Heer!’

En daar is het volgende waar Gods kracht in zit: In Zijn Woord!
Zijn Geest én Zijn Woord zijn de ‘Echte Kracht.’ De Grootste Kracht! Hij brengt jou en alles om je heen in beweging als je Hem de ruimte geeft in je leven. Niks met slaan, schoppen, kogels, wapens, tanks, of spierballen!

Het Woord, geïnspireerd door de Heilige Geest is het meest krachtige wat er ooit was, wat er nu is en wat er ooit zal zijn!

Als de Heilige Geest dan ook maar één woord aan je geeft op een moment, dan is dat ene woord HET MEEST EFFECTVOLLE, HET MEEST KRACHTIGE DAT ER BESTAAT!

Het Woord, geïnspireerd door de Heilige Geest op dat moment, zal doen waarvoor het gestuurd is! En zal nóóit leeg terugkeren maar zal altijd doen waarvoor het gestuurd is!

Het kan het geschreven Woord in de bijbel Zijn en het kan het gesproken Woord van de Heilige geest tot jouw hart zijn! Dat woord dat jou raakt, wat je ineens in je binnenste hoort!

‘Ja maar ik weet niet of het nu zelf bedacht is, of dat het echt de Heilige Geest is’ . Probeer het dan gewoon uit of, misschien wel beter, check het een paar keer in je binnenste: ‘ Heer, bent U dit ? Is dit echt wat U zegt? Maak het mij duidelijk Heer!’ Hij leidt je naar de volle waarheid.

Jezus’ Woorden waren en zijn geest en leven. Aanvallen doen we met het zwaard van de geest, welke is het Woord in je mond. Welk Woord? Een letterlijke tekst van de bijbel? Kan! Zolang het maar geïnspireerd is vanuit Gods Geest van binnen uit! Als je er maar diep van geraakt bent! Als je een openbaring hebt over God.

Niks geen stoer gepraat, geen spierballen en patserig gedoe maar nederig afstemmen op de stem van Gods Geest. Hoor, proef en zie wat de Geest wil dat je hoort, proeft en ziet, en merk, dat Hij goed is!

Gods kracht is dus naar mijn inzicht: De beweging van God die vrijkomt als je doet wat God tegen je zegt. Woorden en acties, geïnspireerd door de Heilige Geest. Gods woorden voor een bepaald moment, een bepaalde tijd waarbij meteen van alles in beweging komt om dat Woord te volbrengen en teweeg te brengen.

Praktisch: Als je met God bezig bent en de Heilige Geest laat je iets zien: een woord, een bijbelgedeelte, iets vanuit het natuurlijke, een visioen of een droom en je gaat dát uitspreken en/of dát doen, dan gaat er van alles in werking om dat zichtbaar te laten worden. God maakt het onzichtbare zichtbaar!

Marcel