Op facebook zag ik een berichtje ” dag blaadjes, nu nog mooie kleuren, maar dadelijk natte en koude troep” Wat heeft God de wereld toch mooi gemaakt. Al die kleuren en vormen, het is goed om zo nu en dan, stil te staan bij al het mooie in deze wereld. De koude en natte troep staat in mijn beleving voor een, voor velen eenzame periode waarin we minder buiten zijn en ons terug trekken op ons eilandje. Bij de een staat er op dat eiland een kasteel met dikke muren en bij de ander een kleiner muurtje.

Veel mensen bouwen een muurtje om zich zelf of sluiten zich op in een ruimte waar ze met zichzelf alleen kunnen zijn. Een mooi voorbeeld is het liedje uit de film Frozen” zullen wij een sneeuwpop maken” waarin Elsa zich op heeft gesloten in haar kamer. Haar zus Anna probeert om contact te maken door aan te bieden om te gaan spelen en iets samen te doen, maar wat ze wil is contact, relatie. Aan het einde van het lied zegt ze ” Toe laat mij toch binnen ….”

Anna doet hier hetzelfde als Jezus, Jezus klopt net als Anna op de deur van je hart en zegt: Toe laat mij toch binnen. Jezus wil toenadering tot ons en die wil bij ons zijn, ook bij u die in zijn of haar kasteel zit, achter die dikke muren in eenzaamheid.

Ik heb regelmatig medelijden met God, Hij krijgt van zo veel dingen de schuld, oorlogen  en nog veel meer.  De reden dat ze Hem de schuld geven komt voort uit zijn beslissing om de mensen een eigen keus te geven en eerlijk is eerlijk niet alle mensen maken de juiste keuze. Hitler besloot zelf om oorlog te voeren net als de IS in deze tijd. Mensen maken keuzes omdat God hun dat voorrecht heeft gegeven.

Een veel gemaakte foute keuze van christen is anderen te vertellen wat ze wel en niet moeten en daarbij mensen veroordelen die het in hun ogen niet goed doet. Hiermee handelen ze totaal niet in lijn met God. God heeft niet als doel jou te veroordelen. Nee, Hij wil zijn onvoorwaardelijke liefde tonen aan jou. Op het moment dat jij Jezus in je hart toe laat ben je in Gods ogen rechtvaardig, zonder fout, vlek of rimpel en dan hoef je nooit meer eenzaam te zijn want Jezus is dan bij je de rest van je leven. Veel christen vergeten dat net als geloof, rechtvaardigheid ook niet altijd zichtbaar is.