Om Gods echte kracht te willen ervaren is openstaan voor God helpend.

Laten we nog meer openstaan voor God in deze tijd! Nog meer dan ooit tevoren! Om de schepping nog beter te kunnen helpen! Om jezélf nog beter te kunnen helpen! Om het béste uit jezelf te halen! Om het beste uit je léven te halen en om te komen in je bestemming die God voordat Hij de aarde gemaakt had, al voor ogen had!

Laten we allemaal openstaan voor God! Laten we onszelf verliezen aan Jezus, ons kruis opnemen, alsof je zelf dood bent en niks meer te zeggen hebt. Zodat je zal merken dat je je leven juist niet verliest maar dat je juist leven wint! Je moet jezelf kwijtraken bij Jezus om je echte zelf te vinden! Geef jezelf over aan Jezus zodat Híj kan regeren in je leven! Hij weet alles veel beter en heeft een mooiere uitkomst en toekomst voor je dan die jij voor jezelf kan plannen!
Laten we ons elke dag helpen herinneren aan het feit dat we gekocht en betaald zijn en dat we niet meer van onszelf zijn maar van Jezus!

Juist als God mag bepalen wat je dagelijks gaat doen, komt er echte voldoening in je leven! Het klinkt alsof Hij alles van je afpakt en je als zijn slaaf wil inzetten. Alsof Hij robots verlangd maar dat is onzin. Hij wil zonen en dochters. Kinderen die steeds meer op Hem gaan lijken en die van glorie naar glorie mogen gaan!
Als je alles aan God geeft, geeft Hij alles wat je toch nog mocht houden ook nog terug! En al de rommel die je had, ruilt Hij in tegen iets ongekends bijzonders voor jou! Alsof je al je kleding, spullen en je huis aan Hem geeft, en God kijkt er naar en gooit al de rommel weg die je niet nodig hebt en schade brengt en geeft daar iets voor in de plaats wat jij eigenlijk altijd al wilde!

Het leven met God is het mooiste en het beste wat er bestaat voor ieder mens! Ik heb het ontdekt en wil nooit meer anders! Ik gun het ook iedereen!

God heeft een plan, een doel met ons: God heeft je gemaakt om relatie met Hem te hebben! Omdat Hij zoveel van je houdt! En niet zomaar van je houdt ! Onvoorwaardelijk van je houdt! Zoveel van je houdt, dat niemand óóit van je heeft gedaan! Geen mens, geen wezen heeft zoveel liefde voor je dan God!

Al hadden al de mensen op de wereld je ontzettend lief, dan nòg is het maar een glimpje van hoeveel God van je houdt!
Selah.(pauzeer en laat het je raken)

Hij heeft ALLES voor je over! Hij wil jou zo graag hebben! Gewoon om van je te genieten! Hij heeft ook al ALLES voor je voorbereidt om in het leven MET Hem te stappen! Hij wacht alleen nog maar, totdat JIJ komt ! Hij vraagt geen foutloos leven! Hij vraagt of je Hem wil volgen. Of je bereid bent om je eigenwijsheid neer te leggen en stap voor stap Hem te volgen! ‘Wat heeft U vandaag voor mij Heer?’ Als je alles van jezelf wil neerleggen en bereid bent om alles achter te laten wat God aan jou persoonlijk vraagt, verlies je je leven in de ogen van de wereld… maar bij God win je juist dan je leven!

Er is meer voldoening in het volgen van Jezus, dan in wat er maar in de wereld te vinden is.

Marcel