Korte Bijbelstudie

Onderwerp: Genade.

Weet jij of je genade krijgt van God?


Ik heb goed nieuws voor je.
God biedt je genade aan. Genade is een cadeau van God aan jou, dit staat in de brief aan de Efeziërs 2:8 “Want door genade ben jij behouden, door het geloof, en dat niet uit jezelf: het is een gave (cadeau) van God”;

Hoe weet ik dat genade voor mij is?

Als ik een cadeau voor jou heb en het cadeau jou aanbiedt dan heb je het cadeau pas als je het cadeau in ontvangst neemt. Dat betekent dat jij iets moet doen, nl. iets aanpakken. Je hebt niets als je niets aanpakt. Een cadeau kun je niet verdienen, je krijgt het gewoon aangeboden.
Als je een cadeau krijgt, neem je het aan als je er vertrouwen in hebt en dat is afhankelijk van de persoon die het geeft.
Degene die jou genade aanbiedt is altijd te vertrouwen en als je dat doet is dat geloof (=vertrouwen) in God. Neem de genade aan die God aanbiedt als je dat doet geloof je dat God het je gegeven heeft en dan heb je genade.
NEEM HET CADEAU AAN, PAK HET AAN. GENADE IS VOOR JOU.

Wat is genade?

Heel kort gezegd: Je hebt straf verdiend, maar de straf wordt je kwijtgescholden. Je wordt vrij verklaard. Je schuld is uitgewist en bestaat niet meer.
Jezus is gekomen om je vrij te maken. Jezus betaalde voor jouw vrijlating. Dan is het toch dom om dat niet aan te nemen. Jezus heeft vrijwillig de straf op zich genomen, zodat jij vrij kunt worden. Een goede vergelijking voor het krijgen van genade vind ik de gladiator die moet vechten in de arena. Hij is slaaf, niet vrij. Als hij het gevecht overleeft is hij nog steeds niet vrij. Veel mensen (ook christenen) voelen zich zo, alsof ze vogelvrij zijn. Heb je het ene gehad dan komt het volgende. De enige manier voor een gladiator om vrij te komen was genade. Na het gevecht stak de gouverneur (magistraat, keizer) soms zijn duim op, omhoog betekende leven naar beneden de dood. De duim omhoog is genade. Genade betekende dat hij nooit meer in de arena voor zijn leven hoefde te vechten. Genade betekende vrijheid, vergiffenis, geen angst voor de dood, alle burgerrechten, nooit meer mocht iemand hem of haar meer nawijzen voor wat hij gedaan had, volledig eer herstel. Ditzelfde is wat God je door Jezus aanbiedt. Blijf je liever in de arena?
Of zeg je: God ik neem aan wat Jezus voor mij deed. Ik ga nu het koninkrijk binnen van Uw vrede. Hier is mijn leven ik geef het aan U, want bij U ben ik veilig, heb ik vrede en geborgenheid. De enige reden waarom God dit voor je doet is: HIJ HOUDT VAN JOU. Daarom biedt God genade aan. Wat doe jij? Pak je genade aan, neem je het aan of ga je afwachten en heb je niets?
Neem je genade aan, zeg het tegen God en ga God volgen. Het eerste wat God je daarna wil geven is Zijn Geest om je te helpen.

vragen of reacties via
0180-663129
of
leveninhetwoord@gmail.com