Macedonië

Sinds 2008 heeft voorganger pastor Jan van Dam contact met de organisatie Macedonia Missions. Deze organisatie heeft als missie om MacedoniŽ met het evangelie van Jezus Christus te bereiken en verandering in levens van mensen te brengen.
Na de eerste zendingsreis in het najaar van 2008 was een grondsteen gelegd voor een toekomstige ondersteuning in het bouwen van gemeentes en geven van geloofscursussen en praktisch advies. Behalve het onderwijs voor volwassenen

wordt er ook aandacht geschonken aan kinderbijeenkomsten en jeugd. Een 2e en 3e reis volgden in het voorjaar van 2009 en 2010. Er is contact gelegd met de voorgangers van 2 Roma gemeenten in Prilep en in Bitola in het zuidwesten van Macedonië. Het betreffen kleine gemeenten van zo'n 25 Š 30 mensen. Op de foto ziet u ook hoeveel kinderen er graag naar de kinderbijeenkomsten komen.

De ondersteuning van de voorgangers vind ook plaats door met hen mee te gaan op huisbezoek bij de lokale bevolking. Gastvrijheid is een heel belangrijk deel van het leven. Eten is dan ook iets wat altijd voor gasten geregeld wordt.